Η ημερίδα ΕΣΩ που διοργανώθηκε για 10η συνεχή χρονιά ήταν μια συμπαραγωγή της Design Ambassador/ARCHISEARCH.gr και του +Design Magazine με το Ίδρυμα Ωνάση σε συνεπιμέλεια με το ίδρυμα Mies Van der Rohe. 
Στην πρώτη της μεταπανδημική παρουσία, η ΕΣΩ συγκέντρωσε σε έναν χώρο πρόσωπα εξέχοντα στον χώρο της αρχιτεκτονικής και του interior design. Σκιαγραφώντας το αποτύπωμα της πανδημίας στην πόλη και τον κοινωνικό χώρο, οι ομιλητές στην ΕΣΩ τοποθετήθηκαν για θέματα συμπερίληψης και αειφορίας. 

ESO6

Η δεοντολογία στη χρήση των αρχιτεκτονικών υλικών και η συστηματική συντήρηση και φροντίδα τους με σκοπό τη βιωσιμότητα του πλανήτη συζητήθηκε σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πάνελ της ημερίδας. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η σημαντική παρέμβαση του Ολλανδού αρχιτέκτονα Xander Vermeulen Windsant για την εξυγίανση των κτιρίων και των πόλεων από μέσα προς τα έξω και την πρόκληση να παρέμβει η αρχιτεκτονική στο ήδη υπάρχον κτιριακό απόθεμα. 

ESO10

Η ημερίδα κορυφώθηκε με τα Lifetime achievement awards από το Archisearch. τα οποία απένειμε η διακεκριμένη αρχιτέκτονας Ρένα Σακελλαρίδου. Tα βραβεία αυτά αποτέλεσαν μια ανασκόπηση της ‘θηλυκής’ πλευράς και της ιστορίας της ελληνικής αρχιτεκτονικής. Βραβεύτηκαν η Σέβα Καρακώστα, που εκπόνησε τη διπλωματική της στον τομέα της Πολεοδομίας, η αρχιτέκτονας, ομότιμη καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Μάρω Καρδαμίτση - Αδάμη  και η Νέλλα Γκόλαντα. Η μοναδική Ελληνίδα εικαστικός ή “γλύπτης αστικού τοπίου” όπως αυτοπροσδιορίζεται. 

ES08

Είμαστε περήφανοι που σταθήκαμε ως χορηγοί σ’ αυτόν τον γόνιμο διάλογο και μεταφράζουμε τις ιδέες σε πρακτικές λύσεις και κορυφαία συστήματα αλουμινίου που βελτιώνουν την ποιότητα των κτιρίων και της ζωής των κατοίκων και χρηστών τους.