Το 8 Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αλουμινίου και Σιδήρου, που η ELVIAL στήριξε και φέτος ως διακεκριμένος χορηγός ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Οι συζητήσεις και τις εισηγήσεις του τριημέρου επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του αλουμινίου λόγω της διεθνούς κατάστασης. 

Η εισήγηση της προέδρου της ELVIAL κ. Τάνιας Τζίκα όμως επικεντρώθηκε στις λύσεις. Η κ. Τζίκα αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που δίνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος στις επιχειρήσεις του κλάδου του αλουμινίου και στις δυνατότητες που απελευθερώνει για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας. Με τις νέες ταχύτερες διαδικασίες και χρηματοδοτήσεις που προσφέρει ο νόμος οι επιχειρήσεις μπορούν να οργανωθούν για να αντιδράσουν στις προκλήσεις της εποχής μας. 
synedrio

Χαρακτηριστικά η κ. Τζίκα αναφέρθηκε στην περίπτωση της ELVIAL ”Η ELVIAL ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από 30 χρόνια ως μία πολύ μικρή επιχείρηση με μόλις 5 άτομα προσωπικό. Η αξιοποίηση τέτοιων προγραμμάτων ήταν αυτή που υποστήριξε την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδιασμού κάθε φορά. Ή υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος έχει νόημα μόνο όταν αυτό κουμπώνει με τους στόχους που οι ίδιοι έχετε θέσει. Στην ELVIAL έχουμε υλοποιήσει πολύ σοβαρές επενδύσεις τα ιδιαίτερα τα τελευταία 15 χρόνια που το ύψος τους ξεπερνά τα 100εκ € και συνεχίσαμε να επενδύουμε ακόμα και μέσα στα χρόνια της κρίσης … γιατί είχαμε φροντίσει την χρηματοοικονομική θωράκιση της επιχείρησής μας και επιλέξαμε μια στρατηγική έντονης εξωστρέφειας. Έτσι,  λοιπόν από 130 άτομα προσωπικό που είχαμε το 2013 καταφέραμε σε λιγότερο από 10 χρόνια να απασχολούμε σήμερα 450 άτομα ενώ ο κύκλος εργασιών το 2021 έφτασε τα 116εκ. €.”

ttspeech2
Αξιοποιώντας τον νέο αναπτυξιακό νόμο η ELVIAL θα υλοποιήσει και τους στρατηγικούς στόχους της επόμενης πενταετίας, που αφορούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις πράσινες τεχνολογίες και την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, βελτιώνοντας την εμπειρία των πελατών και των συνεργατών της.

 Δείτε την ομιλία εδώ